Skip to main content

Projecten

Lionsclub Leowardia ondersteunt regelmatig goede doelen. Dit zijn onze projecten van de afgelopen jaren. 

DE Actie 2023

Lionsclub Leeuwarden Leowardia organiseert wederom DE-waardepuntenactie voor voedselbank

 

Lionsclub Leeuwarden Leowardia ondersteunt ook dit jaar de voedselbank met een waardepuntenactie. In zes verschillende supermarkten staan inzamelboxen te staan, waar mensen hun Douwe Egberts waardepunten kunnen inleveren. Douwe Egberts verzilvert deze punten voor pakken koffie, die ze aan de voedselbank levert.

 

In deze financieel lastige tijd, hebben de Voedselbanken het drukker dan ooit. Steeds meer mensen kunnen de gewone boodschappen niet meer betalen. In Leeuwarden was het afgelopen jaar een toename van 40% huishoudens die een beroep doen op de Voedselbank. Een kopje koffie is voor de groeiende groep mensen in Nederland, een luxe product, die een flinke hap neemt uit het beschikbare budget. Om tóch koffie in de voedselpakketten te kunnen leveren, organiseren Lionsclubs door het hele land deze waardepuntenacties. In 2018 deed Lionsclub Leeuwarden Leowardia voor het eerst ook mee aan deze mooie actie, met succes! De actie leverde meer dan 1300 pakken koffie op. En daarom wordt ook dit jaar de actie weer opgezet in Leeuwarden, en Hallum.

 

Hoe werkt het?

Op elk pak Douwe Egberts koffie zitten DE-waardepunten die je kunt uitknippen. Je opgespaarde punten kun je tot halverwege januari doneren in een van de inzamelboxen. De volgende supermarkten in Leeuwarden en omstreken doen mee: Spar Hallum, Jumbo Hoeksterend, Jumbo Vogelbuurt, AH XL, Jumbo Zuiderburen en de Voedselbank. Ook Pickwickpunten kun u bij deze boxen inleveren. De Lionsclub verzamelt half januari alle punten en levert ze aan bij Douwe Egberts. Zij verhogen de opbrengst en zorgen zo voor een grote voorraad koffie bij de voedselbanken.

 

Lionsclub Leeuwarden Leowardia hoopt dat, zeker met de feestdagen in het achterhoofd, alle Douwe Egberts drinkers in Leeuwarden en omstreken de voedselbanken met dit kleine gebaar willen steunen. Zodat eenieder 2023 kan beginnen met een lekker bakje koffie. 

Op de foto staat Maurice Former van Jumbo Kooistra in Leeuwarden

 

2022

Wijn actie

Met het verkopen van wijn, olijfolie, azijn, zout etc. hebben we dit jaar een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting Leergeld Leeuwarden. 

Lees hier meer over de Stichting. 

Douwe Egberts actie

Dit jaar hebben we voor 1893 pakken koffie aan DE-zegels ingezameld. Met de jaarlijkse inzamelactie ondersteunen Lions door het hele land de voedselbank met een waardepuntenactie. In Friesland heeft dat in totaal 18 duizend pakken koffie opgeleverd voor de voedselbanken, weer meer dan vorig jaar! 

NL Doet

Ook dit jaar waren we weer van de partij bij NL Doet. 

Pluktuin

Klapstuk van dit jaar is een groot project waarbij we een hoog streefbedrag hebben en 3 geweldige doelen willen steunen. Lees hier meer! 

2021

Douwe Egberts actie

In Corona jaar 2021 heeft Leowardia (net als veel andere Lions clubs) weer een record aantal De punten opgehaald uit de supermarkten. Douwe Egberts verdubbelt deze punten en levert voor de waarde daarvan héél veel pakken koffie aan alle voedselbanken in Nederland. Hulde aan Douwe Egberts. Wat een mooie actie. 

Vreemd en oud geld verzamelen

Iedereen heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamelzuil in de supermarkt wordt er zinvolle bestemming aan gegeven.

De zuil stond afgelopen jaar in Giekerk bij de AH en heeft daar veel opgebracht voor het goede doel. Nu de laatjes in Giekerk en omgeving zo’n beetje leeg zijn , is het tijd voor een andere plek. Die nieuwe locatie is gevonden in Hurdegaryp. 

Onze club is één van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim € 150.000 bijeengebracht, goed voor ruim 10.000 oogoperaties in derde wereldlanden. Een indrukwekkende film over een oogkamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl

 

2020

Elfsteden met Jesse Mulder

Op 8 februari 2020 vond er een mooie route langs de Friese Elf Steden plaats. In iedere stad stond een Lionsclub klaar om Jesse Mulder te ontvangen. Jesse is een vrolijke jongen die oude mobieltjes verzamelt en de opbrengst doneert aan Kika. Natuurlijk deden wij ook graag mee en verzamelden zo veel mogelijk oude mobieltjes! 

Bloemengroet

In de eerste golf van de corona crisis brachten we een bloemengroet aan veel ouderen. Een lief gebaar en ook de bloemist was erg blij! 

Douwe Egberts actie

Ook dit jaar zamelden we weer veel DE punten in en mochten de punten omzetten in een lekkere stapel pakken Douwe Egberts koffie voor de Voedselbank Leeuwarden. 

En eerder deden we ook dit...

Cheque voor HCL

Het Historisch Centrum Leeuwarden kon mede met dank aan onze bijdrage een geweldige stadswandeling door Leeuwarden ontwikkelen met als thema Mata Hari. 

Foute bingo

Een geweldige 'foute' feestavond waarvan de opbrengst naar heel veel bossen bloemen voor kwetsbare ouderen ging. 

Lezing Shift Happens

De grote zaal van De Harmonie uitverkopen. Wat waren we trots! Topspreker en Martijn Aslander hield een geweldige en innovatie lezing. De opbrengst ging naar een app voor jonge ouders die hun kindje hebben verloren i.s.m. het  Trimbos Instituut

100 jaar Lions

De Mata Hari wandeling deden we natuurlijk ook zelf en we liepen met 100 vrouwen gekleed in het geel door het prachtige Leeuwarden. De opbrengst van de wandeling ging naar Stichting Kind Pakket. We haalden er de voorpagina van de Leeuwarder Courant mee! 

Buurvrouw en Buurvrouw

Beter een goede buur dan een verre vriend.... Als iedereen een goede buurvrouw is hebben we allemaal een beter leven. Goede buurvrouwen en buurmannen zijn van groot belang voor het brengen van een beetje geluk. Daarom steunen we dit doel van harte! 

NL Doet

Ieder jaar doen we mee aan NL Doet. Handen uit de mouwen is ook een belangrijk onderdeel van onze club. We zijn er niet alleen om aan 'fundraising' te doen, maar ook om zelf schoon te maken, tuinen te onderhouden en te wandelen met kwetsbare ouderen. En dat doen we met liefde! 

Cookieverklaring

Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.